Woonhuis in Wassenaar II

Wij hebben dit traditionele jaren ’70 huis getransformeerd tot een loft-achtige woning. Hiermee is het huis ruimtelijker en ‘lichter’ geworden. De connectie met de tuin is verbeterd en zorgt voor meer openheid. In het project zit veel maatwerk in combinatie met meubels uit onze winkel. We hebben gekozen voor een bijzondere combinatie van een betonnen vloer, witte tegels, warmgewalst staal en hout. Stoere materialen met een warme uitstraling.

De keuken is volledig op maat ontworpen, met veel opbergruimte verwerkt. Door te werken met gesloten keukenkasten, zoals de witte greeploze bovenkasten en warmgewalst stalen fronten met speciale grepen, is er ruimte in het ontwerp om de items van de gebruiker uit te lichten in de marmeren nis. Het zichtbare keukengerei geeft schwung en levendigheid aan de setting. 

Voor de bar in de ruimte is gekozen voor een organische vorm waar je goed omheen kan bewegen en zitten. Het blad is van massief eiken met een betegelde poot waar verschillende functies in verwerkt zitten. De bar wordt een op zichzelf staande vorm in de ruimte. De houten latten wand begint in de entree en loopt door tot de woonkamer, de deuren naar het toilet en inbouwkast zijn in de wand geïntegreerd. Dit zorgt voor een rustig beeld en mooie verbinding tussen beide ruimtes.

Fotografie: Pim Top

Adres

Hoofdentree:

Langstraat 29
2242 KJ Wassenaar

 

Entree + Zebedeüs Café:

Achterweg 11
2242 KS Wassenaar

Openingstijden

Dinsdag t/m vrijdag 9:00–17:30

Zaterdag 10:00–17:00

Parkeren

Gratis 2 uur parkeren voor de deur
met een blauwe kaart